North Sea Football Cup 2020 bliver flyttet til september

De unge tørster efter at komme ud og dyrke sport igen. Det er en af årsagerne til, at North Sea Football Cup i Ringkøbing flyttes fra juni til september. Arrangørerne slår fast, at cuppen kun gennemføres, hvis Danmark til den tid er åbent og arrangørerne føler, at det er forsvarligt at gennemføre.

Vi har arbejdet ud fra tre scenarioer: At gennemføre i Pinsen, hvilket med myndighedernes seneste udmelding, ikke kan komme på tale. At aflyse helt og udskyde til 2021. Eller en løsning, hvor vi finder en anden weekend, hvor vi tror og håber på, at Danmark igen er åben i en udstrækning, der gør, at arrangementer af den her type, kan gennemføres.

Vi har valgt den sidste løsning, fortæller Søren Mortensen og Jens Bøndergaard, der repræsenterer de frivillige i styregruppen bag North Sea Football Cup.

De understreger dog, at cuppen kun gennemføres, hvis det er sundhedsmæssigt forsvarligt.

Vi har alle børn, der elsker sport og kunne aldrig drømme om at sætte et projekt i søen, der ikke er sikkert for vores børn at deltage i, slår Jens Bøndergaard fast.

North Sea Football Cup henvender sig til børn og unge mellem fem og 14 år – såvel begyndere, letøvede som øvede – og fandt sted for første gang sidste år. Her samlede man flere end 800 spillere fordelt på 94 hold.

Børnene presser på
North Sea Football Cup har taget bestik af situationen og meget tyder på, at reglerne omkring afviklingen af arrangementer, fremadrettet gradvist bliver lempet.

De seneste lempelser med blandt andet den delvise åbning af skoler og børneinstitutioner efter påske, giver os et håb om, at vi er på vej imod mere normale tider igen. Børnene tørster efter igen at komme til at dyrke sport, og vi håber og tror på, at der efter en periode med hel eller delvis nedlukning af landet, er et stort behov for igen at kunne være sammen om at dyrke sport, der er noget af det, der er med til at samle de danske børnefamilier, påpeger Søren Mortensen.

Kvalitet fremfor kvantitet
For North Sea Football Cup er det afgørende, at cuppen ikke bliver et kæmpe arrangement med tusindvis af deltagere.

Det handler mere om, at arrangementet skal have kvalitet over hele linjen. Det gælder på alle parametre: indkvartering, forplejning, information, kampafvikling, sociale tiltag og så videre. Så kan det godt ske, at vi er lidt færre, der så til gengæld får en fantastisk oplevelse, siger Jens Bøndergaard.

Opbakning fra klubber afgørende
North Sea Football Cup går nu i dialog med de danske fodboldklubber for at søge opbakning til at deltage i cuppen til september.

Det bliver selvfølgeligt en anderledes proces, da alt lige nu er lukket ned. Men vi håber og tror på, at klubberne så småt begynder at kigge fremad og planlægge, hvordan de kommer i gang igen. Der er ingen tvivl om, at det er et stort behov for igen at kunne spille kampe og mødes om idrætten. Det behov kan vi være med til at dække ved at afvikle en North Sea Football Cup til september, der er tilpasset den sundhedsmæssige virkelighed, vi er i, når Danmark forhåbentligt til den tid er ved at åbne op igen, siger Søren Mortensen.

Link til Dagbladet:
https://dbrs.dk/artikel/north-sea-football-cup-flyttes-til-september